Τα προϊόντα ολικής όλοι τα έχουμε συνδέσει με την υγεία, την διατροφή, τη δίαιτα…Έτσι και την καστανή ζάχαρη. Αληθεύει όμως αυτό? Μάλλον όχι. Αυτές οι δύο μορφές ζάχαρης προέρχονται από το ζαχαροκάλαμο, απλά η μαύρη ζάχαρη προκύπτει από το βράσιμο του χυμού του ζαχαρακάλαμου μια φορά, ενώ η λευκή ζάχαρη βράζεται πολλές φορές. Αυτή είναι και η διαφορά τους. Παρακάτω θα δείτε στο πίνακα ότι και η διαφορά τους πραγματικά, είναι αμελητέα:
Όπως βλέπετε η διαφορά στις θερμίδες τους όπως και στους υδατάνθρακες δεν έχει καμία σημαντική διαφορά ώστε να βοηθήσει την δίαιτά μας.
Γιατί όμως οι διαιτολόγοι τη συστήνουν περισσότερο ενώ η διαφορά τους είναι αμελητέα?
Επειδή έχει επεξεργαστεί περισσότερο υπάρχει ή άποψη ότι δεν αυξάνει απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα συγκριτικά με τη λευκή.
Fitsteps Tips
Εν ολίγης, δεν χρειαζόμαστε καθόλου τη ζάχαρη! Η ζάχαρη είναι η αιτία για πολλά προβλήματα υγείας. Μας προσφέρει μόνο γεύση και όχι θρέψη!
Fitsteps.gr – Αθλητικό Blog με θέματα γυμναστικής, διατροφής, υγείας και ευεξίας.