Φυσικά και αυτό δεν γίνεται γιατί τότε δεν θα πέρναμε καθόλου ενέργεια από τα πολύτιμα συστατικά που τροφοδοτούν τον ανθρώπινο οργανισμό δηλαδή από τους υδατάνθρακες, τις πρωτεϊνες και το λίπος. Παρ’ όλα αυτά όμως, η βιομηχανία τροφίμων έχει καταφέρει σήμερα να μετατρέψει πολλά από τα αγαπημένα μας τρόφιμα σε τρόφιμα με λιγότερες ή καθόλου θερμίδες. Χρησιμοποιώντας για παράδειγμα τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά όπως η ασπαρτάμη, η σουκραλόζη και το γλυκαντικό από στέβια σε τρόφιμα ή ροφήματα όπως είναι ένα light ζελέ, ένα αναψυκτικό zero/ light, το έτοιμο κρύο τσάι χωρίς ζάχαρη κ.α., καταφέρνουμε να απολαμβάνουμε μέσα στην ημέρα μας τρόφιμα ή ροφήματα με λιγότερες ή χωρίς καθόλου θερμίδες.
Fitsteps Tips
Ξεκινήστε, λοιπόν, να διαβάζετε τις ετικέτες τροφίμων και επιλέξτε τρόφιμα και ροφήματα που θα σας χαρίσουν την ίδια ή και περισσότερη απόλαυση με λιγότερες ή καθόλου θερμίδες.
Πηγή: Boro
Fitsteps.gr – Αθλητικό Blog με θέματα γυμναστικής, διατροφής, υγείας και ευεξίας